Piactér

Úgy tűnik, hogy minden alternatív, vagy spirituális gyógyító (kinek hogy tetszik), végigmegy egy átalakulási, megküzdési folyamaton a pénzzel kapcsolatban.

Szolgálatot teljesítenek, de nehezen tudják elfogadni a honoráriumot. Van aki nem akarna semmit, van aki nagyon keveset kér, van aki már tudja, hogy el kell kérnie azt ami jár neki, de még mindig nem tette ezt helyre magában.

És természetesen vannak akik már végigküzdötték magukat ezen a folyamaton.

Szép dolog az önzetlenség, a felajánlás akkor, ha ezt munka után, hétvégén, "hobbiból" csináljuk. Magyarán a megélhetésünk valamilyen formában biztosított és hébe-hóba kicsit reikizzük egymást, klubozunk valakinél, megmasszírozzuk a nagynénit, elemzünk ilyen-olyan módszerekkel...

Amikor valaki hivatásszerűen gyógyít, akkor annak az embernek a családján, magánéletén kívül szinte minden idejét ez tölti ki, ezzel fekszik, ezzel kel.
Az idején és szaktudásán kívül anyagi áldozatokat is hoz (nem is keveset), hogy a lehető legjobb színvonalon tudjon segíteni. Helyet bérel, alapanyagokat vásárol, továbbképzi magát, ezért szakkönyveket vesz és új tanfolyamokat, iskolákat végez el...

Ezekhez pedig pénz kell...
Ja, és ki kell vinni a "portékát" a piacra, ha tetszik, ha nem. Hiába az én zöldségem a legszebb, ha otthon hagyom és várom, hogy bekopogjanak érte Barlangpusztán a Kishegyes köz 3-ba.

Az érdeklődőknek, segítség kérőknek is meg kell ezt érteniük. Senki sem gondolja azt, hogy a sarki közértes ingyen osztogatja a tejet meg a kenyeret, a mosógépszerelő sem javít ingyen, mint ahogy a kőműves sem épít puszira.
Akkor miért gondolják, hogy a masszőrnek belefér néhány ingyen masszázs, az asztrológusnak csak bele kéne kukkantani a képletbe, az életvezetési tanácsadó pedig csak erre az egy kérdésre igazán válaszolhatna...

Szerintem sokan nem ragaszkodunk kizárólag a pénzzel történő kompenzációhoz. Ha a mosógépszerelő, vagy a kőműves ellenértékén elvégez nálunk egy munkát, vagy Juci néni hoz pár tyúkot az is megteszi.

Aki pedig tényleg rászoruló, annak természetesen segít az ember.

Tehát, értékeld magad, azt amit csinálsz és engedd meg magadnak, hogy megélj belőle.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések