Erre nekem nincs időm...


Vagy kedvem, vagy pénzem, vagy energiám. Hosszasan lehetne sorolni az okokat, amik miatt az ember nem tesz semmit önmagáért, az egészségéért.

Nincs időm.
Hát, ha saját magunkra nincs időnk, akkor hogyan lesz a másikra? Úgy, hogy amikor a másikra szánunk majd a saját időnkből, az igazán minőségi legyen, hogy ott tudjak lenni a pillanatban, hogy vele legyek?
Szerintem sehogy.
Ha nem foglalkozom magammal, ha nem adok annyi időt magamnak, amennyi nekem a jó közérzethez kell, akkor nem szeretem magam, és így nem tudom szeretni a másikat sem.
Azt mondod, hogy ez nem igaz?
Pedig igaz.
Amit ilyenkor szeretetnek hiszünk, nevezünk, az valójában függőség. Szükségem van a másikra ahhoz, hogy ne érezzem magamat annyira nyomorultnak, ne emlékezzek a rossz dolgokra, végre hazudja nekem valaki azt, hogy fontos vagyok neki.
Arra van időd, amire időt szakítasz.
Tudom, nincs kedved.

Nincs kedvem.
Ez nem kedv kérdése, ha nem csináljuk, előbb utóbb baj lesz. Hamarosan rosszul érezni majd magunkat a bőrünkben. Egyedül maradunk, betegek leszünk, végül meghalunk. Ha ez valakinek nem okoz gondot, akkor semmi baj.
Mihez van kedved?
Egyébként is, tudom, nincs pénzed.

Nincs pénzem.
Hülyeség. Ahhoz, hogy önmagammal foglalkozzam, vagy az esetleges betegséget, problémát "orvosoljam", nem kell több pénz, mint amit a boltban a kasszánál otthagyunk elektro kütyükre, csokira, alkoholra, cipőre, kozmetikumokra, vagy éppen a patikában gyógyszerekre.
Otthon is lehet jógázni, meditálni, ha nem tudom, hogyan kell, elmehetek néhány alkalommal jógázni, vagy vehetek könyveket, vagy megnézek néhány videót és elkezdem. Ha közösség kell, mert az ösztönöz, hívd meg a barátaidat, csináljátok együtt, hol nálad, hol náluk.
Lehet gyógynövényeket használni, ha nem tudod mi mire jó, a kasszánál megspórolt pénzből keress fel egy természetgyógyász/fitoterapeutát, vagy megint csak, végy egy könyvet.
Nagyon sok jó tanfolyam, tréning, miegymás van, ahol elsajátíthatsz különböző öngyógyító, önfejlesztő, stresszkezelő módszereket, amiket később majd felhasználhatsz, nem muszáj függővé válni és mindenhova elmenni, de egyet kettőt szerintem szinte mindenki össze tud spórolni, ha akar. Ha meg tényleg nem, akkor nem az önismeret/önfejlesztés lesz a legnagyobb gondja.
Tudom, nincs energiád.

Nincs energiám.
Ha így folytatod, nem is lesz. Minél jobban bepörögsz, annál jobban lehúzod magad. Biztosan ismered azt a fajta elemlámpát, amit rázni kell. Minél jobban rázod, annál jobban világít. Mi is ilyenek vagyunk.
Kezd el és feltöltődsz.
Tudom, nincs időd.

A kígyó a farkába harap. Körbe körbe. Valahol ki kell lépni. Már ha tényleg akarod a változást.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések