Asztrológiáról fanyalgóknak, gyűlölködőknek, lesajnálóknak :)

Az asztrológiáról sokat és sokan vitatkoznak, elkötelezett "hívei" tudománynak, vagy művészetnek tartják, esetleg mindkettőnek egyszerre, megkérdőjelezhetetlennek és mindentudónak hiszik, "ellenzői" ezzel szemben tűzzel - vassal harcolnak ellene (hiábavalóan) és tudománytalannak, áltudománynak nevezik. Csak halkan jegyzem meg, a legelkötelezettebb bírálók még ahhoz sem vették és veszik a fáradságot, hogy az asztrológiának legalább az alapjait megismerjék, hogy tanulmányozzák annak rendszerét és - ne adj isten - megállapításait saját személyiségükre, életükre vetítsék, ezzel mérve le hitelességét, működőképességét, "a puding próbája az evés" alapon. Egyéb iránt az asztrológiának nincs szüksége címkékre, egy élő, több ezer éve működő, folyamatosan fejlődő és megújuló, tapasztalati alapokon nyugvó, az embernek önmagával és a világgal kapcsolatos kérdésekre válaszokat adni képes módszer, amely nem nélkülözi - a szellemi szférák mellett - a lélek kutatását és ismeretét, sőt az alkímia mellett tekinthetjük a pszichológia ősének is.

Foglalkozott asztrológiával és munkájához segítségül hívta - többek között - Carl Gustav Jung svájci pszichiáter, az analitikus pszichológia kidolgozója, a XX. század egyik legnagyobb gondolkodója és Fritz Riemann német pszichoanalitikus is.
Elismerően beszél róla Stanislav Grof cseh származású orvos, pszichiáter, a transzperszonális pszichológia atyja.
Liz Greene amerikai, Peter Orban német, Stephen Arroyo amerikai, vagy éppen Matjaz Regovec szlovén pszichoanalitikusok mind felhasználják munkájuk során az asztrológia nyújtotta plusz információkat, mi több, ezt a két rendszert összekapcsolva dolgoznak és tanítanak.
És itt egy hazai példa, Dr. Daubner Béla pszichiáter három éven keresztül tanulmányozta az asztrológia rendszerét, talán nem véletlenül.


Tessék egy kicsit megkapargatni a felszínt, elfelejteni a magazinok napi, heti, havi horoszkópjait, a csodás változásokat, energiákat ígérő írásokat és elmélyedni a témában.
Ha ez megtörtént, folytathatjuk, vagy inkább elkezdhetjük (mindkét fél véleményét tiszteletben tartva) a párbeszédet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések