Örvényről, tornádóról és arról, hogy vajon mit csinálnak a favágók


A folyó mellett élők jól tudják, ha úszás közben örvénybe kerülsz, akkor hagynod kell, hogy az örvény lehúzzon. Semmi értelme küzdeni, ellene úszni, mert úgysem nyerhetsz, csak annyit érsz el, hogy kifáradsz és a folyó magával ragad...
Ezzel szemben, ha hagyod, hogy az örvény lehúzzon, akkor törvényszerűen egy idő után újra a vízfelszínre dob, és akkor tovább úszhatsz. Tudom, elég rémisztően hangzik.
Valahol ugyan ez a helyzet az életünkben előforduló zűrzavarral is. Nem szabad kapálózni, nem kell mindjárt hadakozni, a "gonosz szellemet" elűzni. Hagyni kell, hogy az események kicsit dolgozzanak rajtunk, legyen időnk átélni, megélni, érzelmileg belemenni az aktuális helyzetünkbe. Lehet, hogy mint a gyümölcs, idővel beérik és nem is kell tennünk semmit.

Amikor összekuszálódnak a dolgaink, nagyon nehezen látunk tisztán. Ez természetes, hiszen ilyenkor szinte minden percünk arról szól, hogy a negatívnak ítélt dolgokat eltüntessük az életünkből, hogy valamiféle megoldást találjunk  problémáinkra.
De mint ahogy ágyúdörgésben sem lehet szavalni, ugyanúgy  túlpörgetett aggyal sem lehet kiutat találni.
Mindenki látott már tornádót, ha másutt nem, hát filmen. Tudjuk milyen pusztítást végez, hogy milyen hatalmas energiák mozdulnak meg a közelében. Tudjuk, hogy harcolni ellene nem lehet...
Azt mondják, hogy a tornádó központjában csend, nyugalom van, hogy a kint tapasztalt káosznak odabent nyoma sincs...
Érdemes a saját "tornádónk" középpontját megkeresni, hátha a jobb rálátás és a nyugalom megoldást szül.

És, hogy mit csinálnak a favágók és egyébként is, hogy jönnek ide?

Amikor folyó van a közelben, a kivágott fákat a favágók egyszerűen leúsztatják a folyón. Egy-egy ilyen úsztatás során előfordul, hogy a rönkök összetorlódnak és elakadnak. A tapasztalt favágók ilyenkor éles szemmel kiválasztják azt a rönköt a több száz közül, amelyik az elakadást okozta, és biztos kézzel kiemelik, beigazítják azt az egyet. Semmi mást nem csinálnak. Az elakadt rönkök sokasága pedig napok, esetleg hetek alatt szépen visszarendeződik és újból elindul lefelé a folyón.
Akkor, amikor már nem tudok mit kezdeni a rám váró feladatokkal, amikor úgy érzem kevés vagyok a megoldásukhoz, akkor segítséget kérhetek. A segítségnyújtó pedig - módszertől függően - rövidebb-hosszabb idő alatt velem együtt megkeresi a személyes rendszeremben azt a "rönköt", ami az elakadást okozta, hogy aztán a gyógyító energiáim szépen lassan mindent helyreállítsanak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések