Trollok, tündérek és a gáz MEO

A minap fűtésrendszer ellenőrzést tartottak a házban ahol lakunk. Sorban, egyenként járták végig a lakásokat és megvizsgálták, hogy milyen állapotban vannak a vezetékek és a készülékek, illetve, hogy van-e gázszivárgás.

Elvileg 10 órától 14 óráig tartott az akció. Hozzánk úgy dél körül csengettek be. Először csak két szerelő troll érkezett, majd hamarosan felbukkant trollina és két műszakis troll. Jöttek, mentek, mértek, vizsgáltak, fejet csóváltak, közben jött még két troll, majd megint mértek, szereltek hol le, hol fel, majd ismét fejet csóváltak és trollina közölt. Mégpedig azt, hogy az egész rendszerrel baj van, ömlik a gáz a két konvektorból, a gáztűzhelyből, a gázórából, hogy minden készüléket ki kell cserélni, a vezetékek rosszak, szivárognak, hogy leszereli az órát, és mi itt maradunk fűtés, meleg víz és főzési lehetőség nélkül. Hogy meddig? Azt nem tudja, addig, amíg ki nem lesz cserélve az összes cucc. Ő ezért nem vállalja a felelősséget, és egyébként is látszott rajta, hogy elege van, menne már haza, fél négy elmúlt már, az akciót pedig kettőig tervezték. Elkezdtünk azon gondolkodni, hogy ki van ismerős a közelben, akinél legalább zuhanyozni tudunk majd egy két napi, amíg nincs minden le és kicserélve.
Egyébként trollina egy tízes negatív skálán a hetes és a tízes között mozgott, pufogott, mindenre nemet mondott, a problémamegoldó képessége egyenlő volt egy menekülő éti csigáéval, szúrós szemekkel méregetett, a szomszéddal pedig nagy élvezettel szállt hangos vitába, amikor az megkérdezte, hogy ugyan már így négy körül esetleg hozzá is eljutnak végre?

Ekkorra annyit már változott a helyzet, hogy csendben beszivárogtak a lakásba a trollok mellé a tündérek is, olyan "lények", akik köszöntek, ránk néztek, akik halkan, de megnyugtató hangon biztosítottak arról, hogy megoldják a dolgot, akikből együttérzés és jó szándék sugárzott.
Lassan, szinte észrevétlenül kicserélődött a társaság. Trollok ki, tündérek be. Igaz trollina egyszer egyszer még felbukkant, majd közölte, hogy a kolléganője veszi át a lakást.
A tündérszerelők javában szorgoskodtak, amikor is megérkezett egy bájos, nyílt tekintetű, mosolygós szemű, ősz hajó tündér keresztanya. Onnantól kezdve ment minden a maga útján, tündér keresztanya határozottan, de nagyon kedvesen irányította csapatát. Biztosított minket arról, hogy ők innen addig el nem mennek, míg nem találnak valami megoldást.
A kis tündércsapat tette a dolgát, így ötre ismét lett meleg víz, fél hatra pedig fűtés és gáztűzhely használhatóság. Hogy mi történt? Néhány tömítést és egy csonkot ki kellett cserélni. A párom rákérdezett, hogy akkor most minden oké, nem kell félnünk? A tündér annyit mondott: "gondolja, hogy két gyerekkel úgy hagyom itt magát, hogy nincs rendben minden?

Tündér keresztanya mosolyogva úgy fogalmazott, hogy "csak egy kis szakértelem és némi jóindulat kellett".

Hát igen, a segítő szakmákban is "csak" erre lenne szükség.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések