Már megint az asztrológusok...


"Mi asztrológusok, munkánk során folyamatosan aknamezőn járkálunk, és naivitásunk, emelkedett ideáink és céljaink miatt gyakran megbotlunk. Később felismerjük, hogy valami olyasmivel van dolgunk, ami olyan hatalmas, mint a Nap tüze - ez pedig számos kérdést vet fel. Minél többet tudunk, annál többet fogunk szenvedni, mivel a tudásunk elszigetel, és kitesz annak a döntési kérdésnek, hogy mindebből mit mondhatunk el a másiknak, és mit kell megtartanunk. Bármit teszünk is, nem lesz tökéletes...jobb lenne egy kicsit félénkebben és határozatlanabbul hozzáállni, és egészséges mértékben kételkedni önmagunkban."

Liz Greene

Talán minden asztrológus, aki tanácsadásra adja a fejét, szembetalálja magát ezzel a dilemmával.

Mit ér az egész, ha megtartom magamnak?

Most nem "előrejelzésekről" beszélek, hogy szabad, vagy nem szabad megmondani, ha azt látom, holnap elütik, beteg lesz, meghal az aranyhörcsöge, csőtörés lesz, besüt a nap az ablakán és így tovább.

Egyszerűen arról, hogy egy másfél-két órás találkozó alatt, egy konkrét problémánál érdemes-e, szabad-e a "mélybe" nyúlni?
Segítünk-e azzal, hogy a sok éves rutinnal a hátunk mögött, biztos kézzel tenyerelve bele egy-egy gócba, olyan dolgokra világítunk rá, amiket a hozzánk forduló abban a pillanatban még nem képes befogadni?

Apropó rutin...

Tíznél már bejött, biztosan ül a következőnél is!

Hát nem. Erre mindannyiunknak vigyázni kell. Nincsenek mindenkinél és mindenhol használható sablonok.

Akkor mit ér az egész?

Ez talán egyénfüggő. Akad, aki megért bizonyos dolgokat, esetleg összefüggéseket egy konzultáció során, van akinél beágyazódnak a hallottak, mint mag a földbe, és idővel kikelnek, de előfordul az is, hogy tiltakozást és elutasítást váltunk ki.

Volt egy hölgy, aki nálam tanulta az asztrológiát négy éven keresztül. Az utolsó évben többször oda lyukadtunk ki, hogy akkor most mit mondhat, mit nem mondhat egy kliensnek? Elkeseredve konstatálta, hogy tulajdonképpen semmit...

Jó lenne, ha végre az asztrológusra úgy tekintenének, mint egy alternatív pszichológusra, aki az asztrológiát is segítségül hívja - több más módszer mellett - és nem mint egy mindentudó félistenre, aki végre helyre teszi az eltévedt lelkek életét
.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések