Gyermekek és horoszkópok - Segítheti az asztrológia a felnőttek és a gyermekek kapcsolatát?

Gyakorló szülőként (két fiúgyermek édesapja vagyok) tudom, néha kifejezetten erőt próbáló, hogy mindenki érdekeit szem előtt tartva, lelki sérülés nélkül, vidáman éljük meg a különböző életszakaszokat.
A gyermeklélektanból ismert életkori sajátosságokat figyelembe véve sem mindig érti és kezeli jól egy szülő a csemetéjét. Nem tudja, a gyermek mit miért tesz, néha igazán tanácstalanná, esetleg rémülté válik, elfogy a türelme és olyan módszerekhez nyúl, ami sérülést okozhat a gyermeknek és lelkiismeret furdalást magának.
Az asztrológia nagyon jó eszköz arra, hogy pszichológiai ismereteinkkel együtt átfogóbb képet adjon arról az emberkéről, akivel együtt élünk, akiről hosszú ideig nekünk kell gondoskodnunk.
Mint mindenkinél, a gyermekeknél is az elfogadás hozhat eredményt, ha nem feszülünk neki, ha megértjük, hogy mit miért tesz, ha odafigyelünk az igényeire,a lelki sajátosságaira.
A gyermek nem üres szatyor, amit születése után a környezet – anya, apa, rokonok, óvoda, iskola stb. - tölt meg tartalommal. Egy megismételhetetlen, „kész” kis emberkét kapunk, egy egyéniséget, akinek a lehetőségeinkhez mérten, a legjobb teret kell biztosítanunk, hogy a saját tempójában, a saját útján kiteljesedhessen.
Érdekes és nagyon találó az a hasonlat, amikor a gyermeket úgy tekintjük, mintha egy virág hagymája lenne, a szülőt pedig úgy, mint egy gondos kertészt. A kertész feladata, hogy öntözze, ápolja, tápanyagokkal ellássa és szeretetteli várakozással figyelje, mi fejlődik ki a szemei előtt a hagymából.
Gond akkor van, amikor a szülő rájön arra, hogy bizony a gyermeke tulipán, miközben ő igazából jácintot szeretett volna. Ha ilyenkor a szülő képtelen elfogadni a dolgot, és szeretné megváltoztatni a gyermekét, „kertészes” hasonlattal élve, egy metszőollóval jácintot akar faragni a tulipánból, akár egész életre kiható sérüléseket okozhat a gyermeknek, amelyek meghatározzák majd élete alakulását.
Kiemelten ajánlott a születési képlet vizsgálata, ha ún. SNI (sajátos nevelési igényű), bizonyos körökben Indigó, Kristály, Gyémántnak nevezett gyermekről van szó, hiszen ilyenkor még több nehéz helyzettől, rossz döntéstől, nehézségtől és sérüléstől óvhatjuk meg őt.

Mivel a hozott mintáink (ahogyan velünk bántak gyermekkorunkban, amit magunk körül láttunk stb.) befolyásolják a gyermekünkkel kialakított viszonyt is, érdemes megnézni, esetleg összehasonlítani a szülők és a gyermek horoszkópját is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések